Ågesta: idyllisk gräsmatta och strand vid sjön i Stockholm

English

naturist 0001 Agesta, Stockholm, Sweden

Ågesta är en idyllisk plats inom Stockholms stadsgränserDet är det bästa valet bland lokala naturister tack vare den pittoreska Magelungen sjön, liten mysig sandstrand, fin grön gräsmatta omgiven av träd. Det finns också grundläggande bekvämligheter som dusch och picknickbord. Kolla runt bara, så hittar du en bra plats för dig själv, antingen bredvid andra människor eller i ett lugnt hörn.

naturist 0003 Agesta, Stockholm, Sweden

Den plana gräsmattan är utmärkt för att sola, naturligtvis,

naturist 0002 Agesta, Stockholm, Sweden

men det skulle också vara perfekt för många aktiviteter, som volleyboll eller fotboll, yoga, kampsport och whatnot. Synd att lokala naturister verkade inte nytta av detta. Jag lärde min lokala värd, som jag fick veta tack vare TrueNudists nätverk, några grunder av akro-yoga. Vi kan bara drömma om att ha något liknande i New York City! Det var några personer som simmade och i slutet av maj var vattnet tillräckligt varmt för det redan.

naturist 0000 Agesta, Stockholm, Sweden

Jag hörde att Stockholm och Sverige i allmänhet brukade vara ännu mer öppna för naturismen, men attityden förändras med påverkan av försiktig amerikansk kultur och tillströmning av invandrare, som i allmänhet är mer konservativa.

statue 0000 Stockholm, Sweden

I själva staden kunde jag bara se nakna statyer i överflöd, men konstigt nog var min insats att folk troligen skulle känna att inte tolerera om de såg samma sak i köttet …

statue 0001 Stockholm, Sweden

Ändå solade jag naken lite på en avskild plats på ön Långholmen med en fin utsikt över staden. Det finns också ett känt område för att sola naken i den västra delen av ön men tyvärr utan tillgång till vattnet. Förhoppningsvis kommer naturismen snart att accepteras i Sverige, och man behöver inte leta efter dolda fläckar. Under tiden njut Ågesta och andra officiella platser som syns Skandinavisk NaturistPortal.

naturist 0000 Stockholm, Sweden

Leave a comment