Μαραθώνας

 English

Ο Μαραθώνας είναι γνωστός για την μάχη που έλαβε χώρα στον τόπο αυτό το 490 π.Χ. μεταξύ του περσικού στρατού και των ολιγάριθμων αθηναίων και πλαταιών οπλιτών. Οι Αθηναίοι πολέμησαν γενναία και νίκησαν τους Πέρσες. Ο τύμβος όπου έθαψαν τους νεκρούς τους στέκει ακόμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γειτονικό αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα από το πεδίο της μάχης. Το σύγχρονο άθλημα του Μαραθώνιου Δρόμου ονομάζεται έτσι από την ιστορική διαδρομή του αθηναίου στρατιώτη Φειδιππίδη που έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα καλύπτοντας μία απόσταση 42,195 χιλιομέτρων (26 μίλια 385 γιάρδες) για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη “νενικήκαμεν”.

Αλλά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η παραλία όπου κάποτε αποβιβάστηκαν τα πολεμικά πλοία των Περσών παραμένει ακόμα και στις μέρες μας ένα ιδανικό μέρος για τρέξιμο. Δεδομένου ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το γυμνό και καθώς η παραλία δεν είναι ποτέ γεμάτη με κόσμο, μπορείτε να γυμναστείτε σαν τους αρχαίους Έλληνες δηλαδή εντελώς γυμνοί!

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την παραλία όπως φαίνεται από το αεροπλάνο:

Ο Μαραθώνας απέχει λίγο παραπάνω από 2 ώρες από το πολύβουο κέντρο της  Αθήνας όμως καλό θα ήταν να έχετε αυτοκίνητο καθώς για να φτάσετε στο πιο απομονωμένο κομμάτι της παραλίας, θα πρέπει να διανύσετε με τα πόδια μία απόσταση περίπου μίας ώρας από την στάση των υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Όμως ακόμα και αν δεν έχετε αυτοκίνητο το περπάτημα ανάμεσα στα πεύκα θα σας αποζημιώσει. Ο Μαραθώνας είναι ιδανικός για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Όταν πηγαίναμε εκεί δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε κατασκηνώσει.

Είναι εύκολο να βρείτε ένα όμορφο μέρος για να στήσετε τη σκηνή σας.

Την παραλία περικλείει ένα όμορφο πευκόδασος

με μια λίμνη

και πολλά μονοπάτια για να περιπλανηθείτε.

Μπορείτε να κρεμάσετε μία αιώρα ανάμεσα σε δύο πεύκα

για να χαλαρώσετε κάτω από τη σκιά τους έχοντας το δροσερό θαλασσινό αεράκι να αγκαλιάζει το γυμνό σώμα. Και κάπως έτσι ξαπλωμένος στην αιώρα μου προσπαθούσα να βελτιώσω τα ελληνικά μου αλλά όχι για πολύ καθώς η ομορφιά του τοπίου με αποσπούσε και με προκαλούσε για εξερευνήσεις.

Εξερευνώντας την παραλία ανακάλυψα κάποιες μεταλλικές πλατφόρμες οι όποιες είναι σε αχρησία αλλά προσφέρουν εξαιρετική θέα στην παραλία.

Πέρα από την παραλία το πευκόδασος ενδείκνυται και αυτό για περπάτημα και εξερεύνηση.

Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το πεδίο της μάχης σε πλήρη ηρεμία και …

Εντελώς γυμνοί 🙂

Στις επισκέψεις μας στον Μαραθώνα δεν περιοριστήκαμε μόνο στο μπάνιο και στο περπάτημα καθώς από το πρωί μέχρι το βράδυ επιδοθήκαμε σε διάφορα αθλήματα παραλίας.

Όταν ο ήλιος έδυσε συνεχίσαμε φορώντας φωσφορίζοντα βραχιόλια σε όλο το σώμα, έτσι μπορούσαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον και οι κινήσεις των γυμνών μας σωμάτων έμοιαζαν σαν έναν χορό χρωμάτων μέσα στο σκοτάδι.

Ήταν μία όμορφη εικόνα που δυστυχώς δεν μπόρεσε να απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός.

Μία άλλη φορά που πάλι βρεθήκαμε στην ίδια παραλία τρέχαμε κατά μήκος της κατής πάνω στην υγρή άμμο. Σε μερικά σημεία η άμμος υποχωρεί για να δώσει τη θέση της σε όμορφα μικρά πολύχρωμα βοτσαλάκια.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να σας ψυχαγωγήσουν, υπάρχει μια αγέλη αδέσποτων σκύλων για να σας κρατήσει συντροφιά. Μην αφήσετε την παρουσία τους να σας τρομάξει, οι σκύλοι της αγέλης είναι ιδιαίτερα φιλικοί με τους λουόμενους.

Greek text by Niko

2 thoughts on “Μαραθώνας

  1. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο και ακόμα πιο όμορφες οι φωτογραφίες! Κάποιες ερωτήσεις διευκρινιστικές θα ήθελα μόνο να κάνω. Πώς ακριβώς αναγνωρίζεται αυτό το κομμάτι της παραλίας που είναι απομονωμένο; Πώς το προσεγγίζει κάποιος που καταφθάνει με αυτοκίνητο, δεδομένου ότι πρόκειται για την παραλία του Σχοινιά, η οποία πάντα σφύζει από κόσμο; Γνώριζα μόνο τα βραχάκια στα Δικαστικά, που είναι συνήθης προορισμός αρκετών γυμνιστών. Για το σημείο αυτό του Σχοινιά δεν ήξερα τίποτα. Το επισκέπτονται και άλλοι γυμνιστές/ριες ή μόνο εσείς το έχετε καθιερώσει να πηγαίνετε;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s